Maguay, singura companie din Romania invitata de gigantul american Intel la San Francisco, pentru a dezbate inovatia in domeniul data centerelor

publicat pe 29.10.2019 Printeaza

Maguay, cel mai mare producator roman de servere, este singura companie din Romania care a fost invitata in calitate de partener Intel HPC (High Performance Computing) Specialist la evenimentul exclusivist Intel DSG Executive Summit, in San Francisco, California, pentru a discuta despre cele mai noi inovatii tehnologice.

Data Center Solutions Group Executive Summit a avut loc in perioada 16-18 octombrie si a tratat, intr-un cadru interactiv, subiecte precum evolutia in domeniul data centerelor, inteligenta artificiala si convergenta cu HPC-ul, precum si alte tehnologii inovatoare pe care Intel, impreuna cu partenerii sai, intentioneaza sa le introduca in anii urmatori.
 
Invitatia primita de Maguay la acest eveniment restrans este rezultatul recunoasterii de care se bucura atat compania din Romania, cat si reprezentantul sau - Eduard Pughin - dupa parteneriatul de peste 20 de ani, care a inclus in timp si apartenenta la Intel Board of Advisors pentru regiunea EMEA.
 
„Parteneriatul cu Intel a fost unul castigator pentru compania Maguay, care si-a dorit sa vina cu echipamente, solutii si servicii precum marii producatori, dar la un nivel de pret rezonabil, contopind avantajele si flexibilitatea micilor producatori cu calitatea si exigenta celor mari. Astfel am reusit sa convingem si sa educam piata romaneasca, Maguay fiind o prezenta constanta in Top 5 Server Vendors”, a declarat Eduard Pughin, Director General, Maguay Computers.
 
 
„Performanta de a ajunge furnizor pentru CERN si a contribui la imensul grid HPC al acestei organizatii (peste 700 dintre serverele de acolo sunt Maguay eXpertServer!) reprezinta incununarea eforturilor pe care le-am facut in cei peste 20 ani de activitate, in care am construit sisteme de calcul incepand de la PC -uri desktop si mobile si pana la servere si solutii complexe de stocare virtualizate. Clientii Maguay sunt atat companii private de toate dimensiunile, cat si institutii din sectorul public.”, a adaugat Eduard Pughin
 
In 2018 Maguay a devenit Intel HPC Specialist, indeplinind toate cerintele acestei specializari. Aceasta noua distinctie ii ofera companiei un statut special si intareste relatia pe care Maguay a dezvoltat-o cu Intel, in cei peste 20 ani de parteneriat. Printre beneficii se numara posibilitatea de a implementa cele mai noi tehnologii din domeniul HPC si AI, intr-un “time-to-market” record, preturi si conditii speciale pentru clientii Maguay, acces la prototipuri etc.
In plus, in 2019, Maguay a devenit si partener NVIDIA Preferred Solution Provider, pentru solutiile din domeniul HPC, a Inteligentei Artificiale si Invatarii Aprofundate (Deep Learning).