Eticheta Ecologica Europeana

Eticheta Ecologica Europeana

 

Maguay a obtinut Eticheta Ecologica Europeana pentru calculatoare personale si calculatoare portabile, fiind prima firma romaneasca din domeniul IT care detine aceasta certificare.

Eticheta ecologica a Uniunii Europene (Floarea Europeana), creata de Comisia Europeana in 1992, este o schema unica de certificare conceputa pentru a ajuta consumatorii sa distinga produsele si serviciile prietenoase cu mediul inconjurator. Este o schema facultativa, care pe de o parte incurajeaza comercializarea bunurilor si serviciilor cu un impact redus asupra mediului, iar pe de alta parte ajuta consumatorii sa le identifice usor.
 
Eticheta ecologica comunitara este un ’’un pasaport’’ care autorizeaza libera circulatie a produselor pe teritoriul european. Avantajul principal al etichetei ecologice este dimensiunea sa europeana. Eticheta ecologica comunitara face parte dintr-o strategie mai larga, orientata catre promovarea consumului si productiei rationale. Toate statele Uniunii Europene au adoptat eticheta ecologica comunitara. Produsul care are aceasta eticheta ecologica atribuita de catre un stat membru al Uniunii Europene, poate fi folosit in toate celelalte state membre.
 
Pentru ca sistemul de acordare a etichetei ecologice comunitare sa fie acceptat de catre populatie este necesar ca organizatiile non-guvernamentale pentru mediu si organizatiile consumatorilor sa joace un rol important si sa se implice in mod activ in dezvoltarea si stabilirea criteriilor pentru etichetele ecologice comunitare. In acest context, consumatorii trebuie sa fie informati despre faptul ca eticheta ecologica desemneaza acele produse care pot determina reducerea impactului negativ asupra mediului, in comparatie cu alte produse din acelasi grup de produse, fara a aduce atingere dispozitiilor de reglementare aplicabile produselor la nivel comunitar sau national.
 
Prinicipalele caracteristici ale produselor MAGUAY certificate prin “Etciheta ecologica” sunt:
  • consum redus de energie;
  • utilizarea de materii prime si ambalaje reciclabile;
  • eliminarea materialelor si produselor toxice din procesul de fabricatie;
  • respectarea normelor de electrosecuritate si electrocomptibilitate, care au implicatii atat asupra mediului cat si a sanatatii;
  • design ergonomic, oferind si posibilitatea asamblarii/ dezasamblarii usoare a componentelor/ subansamblelor, asigurand exploatare si utilizare simpla.