Despre noi

Printeaza

Maguay Computers este unul dintre cei mai importanti producatori romani de sisteme informatice: notebook-uri, PC-uri, servere, storage comercializate sub marca proprie. Maguay Computers este de asemenea un important integrator de proiecte informatice complexe - capabil sa implementeze si sa livreze „la cheie” solutii informatice hardware si software cu asigurarea unor servicii si suport de calitate.
Mai mult, ca dezvoltator software, Maguay Computers furnizeaza si aplicatii software proprii.


Pozitionarea pe piata a firmei Maguay Computers este rezultatul unei politici de dezvoltare bazata pe cateva principii clare: tehnologie de ultima generatie, adesea in premiera, inalta calitate a executiei, in sisteme informatice standardizate si configurabile in functie de nevoile clientilor, insotita de asistenta tehnica de foarte buna calitate si garantie solida si in paralel cu un nivel ridicat de etica in afaceri, caracterizat prin integritate, onestitate si responsabilitate sociala, in toate actiunile pe care le intreprinde.


De-a lungul timpului, Maguay Computers a reusit sa se distinga pe piata de IT din Romania prin numeroasele certificari si premii obtinute de solutiile hardware si software avansate pe care compania le dezvolta. Configurabilitatea si calitatea inalta sunt elemente definitorii ale solutiilor Maguay Computers, compania avand capacitatea necesara de a raspunde celor mai exigente cerinte. Solutiile companiei Maguay Computers sunt perfect adaptate nevoilor clientului, pretul fiind intotdeauna cel corect.

Maguay Computers dezvolta propriile produse IT, platforme software si solutii complete integrate pentru clientii sai, cu un raport TCO (total cost of ownership)/calitate competitiv. Expertiza acumulata in timp este bazata pe integrarea celor mai noi tehnologii in cele mai complexe si variate proiecte. Compania si-a construit o reputatie puternica in randul clientilor si partenerilor sai, avand clienti multumiti cu care a incheiat parteneriate de lunga durata.

Producator de sisteme de calcul: desktop, laptop, server si storage


Incepand cu anul 1998 Maguay Computers si-a dezvoltat propria linie de servere - eXpertServer, sisteme de stocare - eXpertStor, PowerStor, sisteme desktop - OfficePower, GamePower, PowerStation si mobile - MyWay.

In cadrul CeBIT, Hanovra, compania Maguay Computers a fost singura companie premiata de catre Intel Corporation pentru contributia remarcabila adusa in educarea clientilor in utilizarea tehnologiilor de server Intel.


Conform rapoartelor, in Romania sunt in functiune in acest moment mai mult de 3,500 de servere si peste 60,000 calculatoare si notebook -uri Maguay Computers, iar numarul lor continua sa creasca, in permanenta.
Sistemele de tip server reprezinta focalizarea principala a activitatii Maguay Computers.
Serverele Maguay Computers sunt nume consacrate pe piata romaneasca. Conform IDC, Maguay Computers este cel mai mare producator roman de servere. In ultimii 10 ani Maguay Computers a ocupat pozitia 5 in Top 5 Server vendors, fiind surclasata doar de catre marii producatori.

Maguay Computers este singura companie din Romania, din domeniul IT, care se afla pe lista furnizorilor agreati de CERN - Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare. 

Ca o extensie fireasca a serverelor Maguay Computers pentru aplicatii specifice, solutiile de stocare dezvoltate de noi ofera o alternativa extrem de competitiva atat din punct de vedere al pretului cat si al performantei. Oferim solutii de stocare de tip software defined storage (SDI), bazate pe hardware standardizat (servere Maguay) si software de inalta performanta,inclusiv solutii Big Data.

In calitate de producator roman de sisteme de calcul, Maguay Computers a dezvoltat propria linie de sisteme desktop si mobile.

Gama de sisteme Maguay Computers include sisteme de office, statii de lucru profesionale si sisteme pentru jocuri.

Maguay Computers a dezvoltat prima linie Ultrabook™ PC produsa in Romania - Ultrabook™ MyWay U1401i a fost primul ultrabook produs in Europa Centrala si de Est. In momentul de fata Maguay Computers produce unele dintre cele mai puternice laptop-uri din lume.

De-a lungul celor peste 26 ani de activitate, produsele Maguay Computers au obtinut numeroase premii si recomandari, din partea revistelor de specialitate (CHIP, PCWorld, PC Magazine etc.) si a site-urilor de recenzii IT (lab501.ro, pcmhz.com, gadget.ro etc.).

Sistemele Maguay Computers ofera un raport corect cost/performanta. Fiabilitatea lor, devenita deja de notorietate, se bazeaza pe tehnologii standardizate non-proprietare si componente validate de principalii furnizori de tehnologie, cu care compania are parteneriate directe.

Pe langa parteneriatul principal cu Intel, alte parteneriate relevante pentru competenta de producator de sisteme sunt:

  • Partener Seagate C-OEM, Hitachi GST
  • Partener Asus, Fujitsu, Quanta, InWin,  Nvidia, Kingston, Transcend
  • Parteneri software: Microsoft, Nexenta, Symantec, Bitdefender, Veeam, McAfee, Veritas, Open-E

Integrator de sisteme informatice


Maguay Computers proiecteaza solutii informatice la cheie, plecand de la infrastructura hardware & software si pana la aplicatii software dezvoltate in cadrul companiei.

In ultimii ani, alaturi de partenerii nostril tehnologici, am livrat solutii de tipul:

 

  • Sistem informatic integrat pentru Gestionarea Registrului Agricol la nivel national;
  • Sistem informatic BigData;
  • Sistem informatic integrat Registrul National de Medicina Legala;
  • Sistem integrat de tip e-Health;
  • Sistem informatic de e-learning;
  • Sistem informatics integrat pentru Loteria Romana.

Maguay Computers participa constant, in calitate de integrator, in proiecte complexe ce au avut ca scop implementarea de sisteme informatice integrate (ERP, CRM sau platfome complexe de comert electronic) incluzand furnizarea infrastructurii hardware si software.

Avantajele celor mai noi si complexe tehnologii sunt transferate de la producator direct catre beneficiar. Maguay Computers stabileste in permanenta parteneriate strategice cu producatorii de varf din domeniul IT, oferind astfel cele mai noi tehnologii cat si consultanta si suportul tehnic specializat.


 

Cateva dintre proiectele de referinta realizate in ultimii ani sunt descrise pe pagina dedicata, accesibila aici.

Dezvoltator de aplicatii software

Dezvoltarea aplicatiilor si solutiilor software a devenit pentru Maguay Computers una dintre activitatile esentiale. Departamentul de software al companiei s-a extins considerabil in ultimii ani, totodata crescand si gama de servicii si de solutii proprii. Echipa de profesionisti a companiei detine abilitatile necesare pentru a dezvolta aplicatii de business pentru nevoi speciale. Printre acestea enumeram:

Solutia avansata de e-learning UALRS – Unified Advanced Learning Resources System pentru companii private sau pentru mediul educational, impreuna cu aplicatia de testare profesionala QuizMaster;


Solutie profesionala pentru monitorizarea si managementul flotei auto – iTrack
Adresata companiilor ce doresc sa-si controleze eficient parcul de masini si sa isi reduca nivelul costurilor operationale, solutia iTrack monitorizeazt peste 30.000 de vehicule in Romania. 

Solutie planificare si optimizare rute;
Suita de produse iTrack Logistics vine in completarea functionalitatilor iTrack si se adreseaza companiilor de toate dimensiunile care doresc sa isi imbunatateasca controlul si eficienta atunci când vine vorba de rutarea livrarilor si monitorizarea in detaliu a modului de deservire a clientilor.

Smart Transportation;

Solutia de SMART Transportation vine in ajutorul cetatenilor si administratiei locale prin imbunatatirea calitatii vietii zilnice in ceea ce priveste transportul public, siguranta prin serviciul de politie locala, sanatate prin serviciul de ambulanta si mediu – prin serviciul de colectare de deseuri si gunoi menajer.
 

Solutii pentru segmentul medical: Solutie completa pentru managementul spitalului si Qcare – Patient Data Management System