Despre noi

Printeaza

Maguay Computers este unul dintre cei mai importanti producatori romani de sisteme informatice: notebook-uri, PC-uri, servere, storage comercializate sub marca proprie. Maguay Computers este de asemenea un important integrator de proiecte informatice complexe - capabil sa implementeze si sa livreze „la cheie” solutii informatice hardware si software cu asigurarea unor servicii si suport de calitate.
Mai mult, ca dezvoltator software, Maguay Computers furnizeaza si aplicatii software proprii.


Pozitionarea pe piata a firmei Maguay Computers este rezultatul unei politici de dezvoltare bazata pe cateva principii clare: tehnologie de ultima generatie, adesea in premiera, inalta calitate a executiei, in sisteme informatice standardizate si configurabile in functie de nevoile clientilor, insotita de asistenta tehnica de foarte buna calitate si garantie solida si in paralel cu un nivel ridicat de etica in afaceri, caracterizat prin integritate, onestitate si responsabilitate sociala, in toate actiunile pe care le intreprinde.


De peste 25 de ani, Maguay Computers a reusit sa se distinga pe piata de IT din Romania prin numeroasele certificari si premii obtinute de solutiile hardware si software avansate pe care compania le dezvolta. Configurabilitatea si calitatea inalta sunt elemente definitorii ale solutiilor Maguay Computers, compania avand capacitatea necesara de a raspunde celor mai exigente cerinte. Solutiile companiei Maguay Computers sunt perfect adaptate nevoilor clientului, pretul fiind intotdeauna cel corect.

 

Maguay Computers dezvolta propriile produse IT, platforme software si solutii complete integrate pentru clientii sai, cu un raport TCO (total cost of ownership)/calitate competitiv. Expertiza acumulata in timp este bazata pe integrarea celor mai noi tehnologii in cele mai complexe si variate proiecte. Compania si-a construit o reputatie puternica in randul clientilor si partenerilor sai, avand clienti multumiti cu care a incheiat parteneriate de lunga durata.

Producator de sisteme de calcul: desktop, laptop, server si storage


Incepand cu anul 1998 Maguay Computers si-a dezvoltat propria linie de servere - eXpertServer, sisteme de stocare - eXpertStor, PowerStor, sisteme desktop - OfficePower, GamePower, PowerStation si mobile - MyWay.

In cadrul CeBIT, Hanovra, compania Maguay Computers a fost singura companie premiata de catre Intel Corporation pentru contributia remarcabila adusa in educarea clientilor in utilizarea tehnologiilor de server Intel.


Conform rapoartelor, in Romania sunt in functiune in acest moment mai mult de 3,000 de servere si peste 50,000 calculatoare si notebook -uri Maguay Computers, iar numarul lor continua sa creasca, in permanenta.
Sistemele de tip server reprezinta focalizarea principala a activitatii Maguay Computers. Compania are o experienta deosebita in arhitecturi de tip server:

  • Primele servere livrate in 1998, unele dintre ele in functiune pana in prezent;
  • Paleta completa de arhitecturi server livrate si administrate – pana la arhitecturi de tip cluster, multi-procesor sau arhitecturi de tip EPIC.


Serverele Maguay Computers sunt nume consacrate pe piata romaneasca. Conform IDC, Maguay Computers este cel mai mare producator roman de servere. In ultimii 10 ani Maguay Computers a ocupat pozitia 5 in Top 5 Server vendors, fiind surclasata doar de catre marii producatori.

Maguay Computers este singura companie din Romania, din domeniul IT, care se afla pe lista furnizorilor agreati de CERN - Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare. 

Ca o extensie fireasca a serverelor Maguay Computers pentru aplicatii specifice, solutiile de stocare dezvoltate de noi ofera o alternativa extrem de competitiva atat din punct de vedere al pretului cat si al performantei. Obiectivul Maguay Computers este de a oferi solutii de stocare de tip software defined storage (SDI), bazate pe hardware standardizat (servere Maguay Computers) si software de inalta performanta. Maguay Computers este partener certificat Nexenta din 2010.

In calitate de producator roman de sisteme de calcul, Maguay Computers a dezvoltat propria linie de sisteme desktop si mobile.

Gama de sisteme Maguay Computers include sisteme de office, statii de lucru profesionale si sisteme pentru jocuri.

Maguay Computers a dezvoltat prima linie Ultrabook™ PC produsa in Romania - Ultrabook™ MyWay U1401i a fost primul ultrabook produs in Europa Centrala si de Est. In momentul de fata Maguay Computers produce unele dintre cele mai puternice laptop-uri din lume.

De-a lungul celor peste 24 ani de activitate, produsele Maguay Computers au obtinut numeroase premii si recomandari, din partea revistelor de specialitate (CHIP, PCWorld, PC Magazine etc.) si a site-urilor de recenzii IT (lab501.ro, pcmhz.com, gadget.ro etc.).

Sistemele Maguay Computers ofera un raport corect cost/performanta. Fiabilitatea lor, devenita deja de notorietate, se bazeaza pe tehnologii standardizate non-proprietare si componente validate de principalii furnizori de tehnologie, cu care compania are parteneriate directe.

Pe langa parteneriatul principal cu Intel, alte parteneriate relevante pentru competenta de producator de sisteme sunt:

  • Partener Seagate C-OEM, Hitachi GST
  • Partener Asus,InWin,  Nvidia, Kingston, Transcend
  • Parteneri software: Microsoft, Nexenta, Symantec, Bitdefender

Integrator de sisteme informatice


Maguay Computers proiecteaza solutii informatice la cheie, plecand de la infrastructura hardware & software si pana la aplicatii software dezvoltate in cadrul companiei.

De asemenea, Maguay Computers integreaza intr-un sistem unitar si coerent infrastructuri hardware si software cu aplicatiile de business consacrate (de tip ERP, CRM, BI, etc,), conform cerintelor beneficiarului. Livram solutii:

 

  • Sistem informatic integrat pentru Gestionarea Registrului Agricol la nivel national;
  • Sistem informatic BigData;
  • Sistem informatic integrat Registrul National de Medicina Legala;
  • Sistem integrat de tip e-Health;
  • Sistem informatic de e-learning.

Maguay Computers participa constant, in calitate de integrator, in proiecte complexe ce au avut ca scop implementarea de sisteme informatice integrate (ERP, CRM sau platfome complexe de comert electronic) incluzand furnizarea infrastructurii hardware si software.

Avantajele celor mai noi si complexe tehnologii sunt transferate de la producator direct catre beneficiar. Maguay Computers stabileste in permanenta parteneriate strategice cu producatorii de varf din domeniul IT, oferind astfel cele mai noi tehnologii cat si consultanta si suportul tehnic specializat.


Cateva dintre proiectele de referinta realizate in ultimii ani sunt descrise pe pagina dedicata, accesibila aici.

Dezvoltator de aplicatii software

Dezvoltarea aplicatiilor si solutiilor software a devenit pentru Maguay Computers una dintre activitatile esentiale. Departamentul de software al companiei s-a extins considerabil in ultimii ani, totodata crescand si gama de servicii si de solutii proprii. Echipa de profesionisti a companiei detine abilitatile necesare pentru a dezvolta aplicatii de business pentru nevoi speciale. Printre acestea enumeram:

Solutii de e-Learning
Furnizarea de portaluri complete de e-Learning atat pentru mediul academic cat si cel corporate. Portalul include modulele de e-Learning ALRS Back Office si ALRS Quiz Master, destinat evaluarii studentilor si monitorizarea desfasurarii activitatilor din cadrul cursurilor (note obtinute, prezenta la cursuri, evaluari, etc.).

Solutii de colaborare & portaluri
Portalurile web proiectate de Maguay Computers combina mai multe surse de date in scopul oferirii de informatii complete si agregate catre terti (clienti, parteneri, organizatii locale), fiind in acelasi timp considerate „poarta de intrare” catre o serie de alte aplicatii utilizate intern de catre institutie.
Separarea informatiilor pe portal intern, respectiv extern ofera utilizatorilor externi informatia de care au nevoie, protejand in acelasi timp informatiile care trebuie sa ramana numai in cadrul institutiei, prin utilizatorii interni.

Solutii de arhivare si management al documentelor

Solutie avansata de monitorizare auto prin GPS
iTrack este o solutie profesionala pentru monitorizarea si managementul flotelor auto. Se adreseaza companiilor ce doresc sa-si controleze eficient parcul de masini si sa isi reduca nivelul costurilor operationale. Solutia iTrack monitorizeaza peste 25.000 de vehicule in Romania.

Solutii de tip Registru Agricol dezvoltate la nivel national

Platforma software pentru management dinamic si distribuit al cazurilor (Distributed Dinamic Case Management).