Maguay anunta lansarea noilor servere Maguay eXpertServer bazate pe cea de-a 3-a generatie Intel® Xeon® Scalable

publicat pe 08.04.2021 Printeaza

Bucuresti, 8 aprilie 2021 – Maguay, cel mai important producator de servere si solutii de stocare enterprise anunta lansarea noilor servere Maguay eXpertServer optimizate hardware pentru aplicatii criptografice, AI si de securitate - bazate pe cea de-a 3-a generatie Intel® Xeon® Scalable

 

Profesionalismul Maguay s-a reflectat nu doar prin calitatea si performanta produselor noastre, ci si prin permanenta sincronizare cu partenerul nostru Intel in lansarea celor mai noi solutii destinate mediului enterprise. Datorita acestui strans parteneriat, avem constant cele mai noi tehnologii Intel integrate in solutiile noastre pentru datacenter. Drept pentru care, astazi, anuntam lansarea noilor servere Maguay eXpertServer bazate pe cea de-a 3-a generatie de procesoare Intel Xeon Scalable.
 
Bazate pe procesul de fabricatie Intel pe 10 nanometri (nm), cea de-a treia generatie Intel® Xeon® Scalable beneficiaza de pana la 40 de nuclee per procesor si permit pentru noile Maguay eXpertServer un castig de performanta mediu de pana la 265%, comparativ cu generatia de servere de acum 5 ani.  Serverele accepta pana la 12 TB de memorie de sistem, pana la 16 canale de memorie DDR4-3200 si pana la 128 magistrale PCIe generatia a 4-a.
 
Noile procesoare Intel® Xeon® Scalable sunt optimizate pentru sarcini moderne care ruleaza atat in mediul local, cat si in mediul multicloud distribuit. Procesoarele ofera clientilor o arhitectura flexibila, inclusiv accelerare incorporata si capabilitati avansate de securitate, valorificand decenii de inovatie.
 
„Datorita optimizarilor si imbunatatirilor aduse de cea de-a 3-a generatie Intel® Xeon® Scalable, noile Maguay eXpertServer ofera o crestere semnificativa a performantei (in medie cu 46%) in comparatie cu generatia anterioara. Procesoarele adauga, de asemenea, functionalitati noi - inclusiv Intel SGX pentru securitate incorporata si Intel Crypto Acceleration si Intel DL Boost pentru accelerarea procesarilor Artificial Intelligence. Aceste noi capabilitati, asociate cu portofoliul extins de solutii validate pe scenarii de utilizare, vor permite clientilor nostri sa accelereze implementarile in aplicatii cloud, AI, HPC, conectivitate-comunicatii si securitate.” a declarat Minodor Stanciu, Server & Storage Product Manager, Maguay.
 
 
Accelerare AI incorporata: Cele mai recente procesoare Intel® Xeon® Scalable ofera performanta, productivitate si simplitate procesarilor AI, care permit clientilor sa extraga informatii valoroase din datele lor. Fiind singurele procesoare de datacenter cu accelerare AI incorporata, fac posibila infuzarea AI in fiecare tip de procesare, de la aplicatii edge pana la comunicatii si cloud. Cele mai recente optimizari hardware si software ofera performante de pana la 1,5 ori mai mari in procesare AI fata de competitie (luand in calcul un mix larg de 20 de tipuri uzuale de procesare AI).
 
Securitate incorporata: Cu sute de studii de cercetare si implementari de productie, plus capacitatea de a fi imbunatatit continuu in timp, Intel SGX protejeaza codul si datele sensibile, prezentand cea mai mica suprafata de expunere la atacuri potentiale. Astfel, pot fi izolate si procesate pana la 1 terabit de cod si date pentru a sustine cerintele procesarilor uzuale. Combinate cu functii noi, inclusiv Intel® Total Memory Encryption si Intel® Platform Firmware Resilience, cele mai noi procesoare Intel® Xeon® abordeaza cele mai presante probleme contemporane de securitate a datelor.
 
Accelerare criptografica incorporata: Intel Crypto Acceleration ofera performante revolutionare intr-o serie de algoritmi criptografici importanti. Companiile care ruleaza procesari intensive in criptare, cum ar fi comerciantii online care proceseaza milioane de tranzactii ale clientilor pe zi, pot beneficia de aceasta capacitate pentru a proteja datele clientilor fara a afecta timpul de raspuns al utilizatorilor sau performanta generala a sistemului.
 
In plus, pentru a accelera sarcinile de lucru pe noile eXpertServer, dezvoltatorii de software isi pot optimiza aplicatiile folosind programarea oneAPI deschisa, cross-architecture, fara limitarile tehnice si financiare impuse de modelele proprietare traditionale. Seturile de instrumente Intel® oneAPI ajuta la exploatarea deplina a performantei procesorului in AI si a capacitatilor de criptare prin compilatoare avansate, biblioteci si instrumente de analiza si depanare.
 
Maguay, in calitate de producator si membru al Intel Partner Alliance Titanium Level (cel mai inalt nivel de certificare Intel), precum si singura companie cu expertiza certificata Intel HPC Specialist din Romania, are posibilitatea si resursele pentru a construi solutii personalizate – cu posibilitati de testare si dimensionare in-house -  bazate intotdeauna pe cele mai noi tehnologii Intel. Standardizarea si utilizarea exclusiva a tehnologiilor celor mai noi si non-proprietare stau la baza tuturor solutiilor Maguay, fiind unul dintre motivele pentru care compania a livrat, in ultimii ani, peste 1,000 noduri Maguay eXpertServer bazate pe familia Intel® Xeon® Scalable, catre cel mai prestigios centrul de cercetare nucleara din lume, CERN. 
 
Pentru detalii privind capabilitatile noilor servere si o oferta detaliata, va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact dedicat sau pe e-mail, la sales@maguay.ro.