Maguay a participat in premiera pentru Romania la conferinta ISC High Performance de la Frankfurt

publicat pe 26.06.2019 Printeaza

Bucuresti, 26 iunie 2019 – Maguay a participat in premiera pentru Romania ca expozant la conferinta ISC pentru HPC (High Performance Computing) in calitate de partener ETP4HPC (European Technology Platform for High Performance Computing).

 

Organizatia ETP4HPC adreseaza Ecosistemul HPC si are ca tinta un lant de clustere de tip Exascale la nivel European, dar si competitiv la nivel mondial prin stabilirea de parteneriate cu furnizorii de tehnologie si proiecte de cercetare.
 
Maguay a prezentat cateva arhitecturi de inalta performanta avand la baza tehnologii Intel (CPU) si Nvidia (GPU) ca urmare a parteneriatelor si certificarilor obtinute: Intel HPC Datacenter Specialist, Nvidia Tesla Preferred Partner, membru ESA (Agentia Spatiala Europeana):
Prezentarea unui sistem High performance computing (HPC) in care au fost agregate mai multe sisteme de calcul  de ultima generatie. Sistemul HPC a insumat 336 de core-uri si 4 TB memorie, si a fost pus la dispozitia vizitatorilor pentru  testarea din punct de vedere software cat si hardware, oferindu-le acces direct la consola respectivului sistem HPC; 
Prezentarea sistemelor de stocare cu dimenisiunea de peste 64 TB, bazate pe solutii de tip software consacrate, cum ar fi Ceph, Open-e, Nexenta.
In prezentarea clusterului a fost si o componenta de tip benchmark, cu care am putut demonstra puterea de calcul insumat prin constructia respectivului cluster HPC.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Conferinta ISC pentru HPC (High Performance Computing) s-a desfasurat in  perioada 16 – 20 iunie 2019 la Frankfurt si a reunit peste 3500 de cercetatori si utilizatori comerciali precum si 160 de expozanti care au prezentat cele mai recente tehnologii si produse de interes din industrie. 
 
Principalele topicuri prezentate au fost: Clustere Exascale de inalta performanta, arhitecturi open computer si diverse solutii cu racire lichida, Inteligenta artificiala – Deep Learning, Big Data, Web-scale computing. Aceste topicuri au vizat cercetarea stiintifica si academica, noi aplicatii comerciale precum si modurile de a centraliza si utiliza in comun resursele de calcul la nivel european. 
 
Printre participantii la conferinta s-au numarat parteneri de tehnologie la nivel mondial precum: Intel, AMD, Oracle, IBM, Amazon, Google, DDN, Mellanox, Universitati si Institutii de Cercetare de top din Europa de Vest.
 
„Maguay isi propune sa devina un furnizor de elita atat la nivel european pentru industria de calcul de inalta performanta, specializat pe infrastructuri de tip „software-defined”. Obiectivul nostru este sa ne extindem parteneriatele nu doar cu potentiali clienti, ci si cu furnizori de tehnologie, sa ne extindem permanent competentele necesare pentru oferirea de solutii personalizate in functie de solicitarile beneficiarilor. Reamintim ca, de la inceputurile activitatii, Maguay a promovat in mod aproape exclusiv solutiile informatice bazate pe cea mai noua tehnologie”, a declarat Eduard Pughin, Director General, Maguay Computers.