Maguay a organizat cea de-a 18-a editie a evenimentului anual No Time for Downtime

publicat pe 27.09.2021 Printeaza

Maguay a organizat pe 16 septembrie 2021 cea de-a 18-a editie a celui mai important eveniment dedicat echipamentelor si infrastructurii critice pentru siguranta organizatiilor, „No Time for Downtime”.

Editia din acest an a fost una speciala, atat prin prisma revenirii la evenimente cu participare fizica (in limita si in conditiile impuse de situatia actuala), dar si prin participarea in numar mare a partenerilor Maguay: Intel, Oracle, Fortinet, Microsoft, VMware, HPE, Bitdefender, Pure Storage, Veritas, Schneider, Toshiba, iSYS Professional si Phoenix IT.

 

Evenimentul s-a adresat specialistilor IT, dar si managerilor de nivel inalt, interesati de solutiile si noutatile tehnologice prezentate de Maguay si de catre partenerii sai.

„Cea de-a 18-a editie No Time for Downtime a fost cu adevarat una deosebita, atat datorita situatiei actuale, dar si datorita sustinerii pe care am avut-o din partea partenerilor nostri, a clientilor si a specialistilor din industrie, fara de care evenimentul nu ar fi avut loc. In cadrul celor 10 prezentari – mai multe ca niciodata – am prezentat, ca si pana acum, noutatile ce vor defini solutiile si produsele din oferta noastra, dar si trendurile actuale. Astfel, solutiile Maguay Data Center se inscriu in sfera „software defined”, specialistii nostri prezentand in cadrul expozitiei platforme hyperconvergente construite pe mai multe tehnologii (VMware, OpenHPC, GlusterFS, Microsoft). Trendurile actuale sunt dominate de algoritmii inteligenti, de AI / Machine Learning / Deep Learning precum si de organizarile de tip microservicii (Kubernetes) care incep sa devina mainstream, astfel ca tot mai multe dintre solutiile pe care le-am prezentat sunt bazate pe aceste tehnologii” a declarat Eduard Pughin, General Manager, Maguay Computers.

 

„Multumim echipei Maguay pentru invitatia la eveniment si pentru oportunitatea de a prezenta viziunea noastra in ceea ce priveste arhitectura Oracle de maxima disponibilitate, ce are in centru Oracle Database 19c, o baza de date convergenta, capabila sa gestioneze date dintre cele mai diverse, acoperind in acelasi timp multiple tipuri de workload-uri. Beneficiind de o infrastructura hardware optimizata, o arhitectura scalabila si un deployment flexibil, platforma noastra de management a datelor este disponibila oriunde – on-premise, cloud sau hibrid, garantand o integrare perfecta a componentelor pentru a obtine o sinergie a datelor, atat de importanta in era digitala in care ne aflam.

Era in care DATELE coerente si persistente se afla in centrul oricarui proces de business, companiile intelegand avantajele unei abordari de tip Data Driven. Ne dorim sa venim in intampinarea tuturor clientilor care isi doresc aceasta abordare, simplificandu-le  tranzitia, oferind intreg setul de functionalitati, arhitectura necesara precum si recomandari de tip bune practici.” a declarat Florin Draganescu – Alliances & Channels Leader, Oracle Romania.

 

“Ne bucuram ca am putut lua parte la cea de-a XVIII-a editie a evenimentului anual „No Time for Downtime”, deja de referinta pentru piata de IT din Romania. A reprezentat un eveniment de anvergura in cadrul caruia au fost prezentate cele mai performante solutii pentru siguranta organizatiilor, la care au participat clienti din diverse sectoare de activitate, in numar mare, fapt care demonstreaza inca o data aprecierea pe care Maguay o plaseaza in randul clientilor si partenerilor. Avem convingerea ca acest eveniment marcheaza un pas important in cresterea vizibilitatii portofoliului de produse si solutii Microsoft, iar impreuna putem sustine procesul de transformare digitala in Romania.” a declarat Adrian Marinescu, Partner Development Manager, Microsoft Romania 

 

„Ne bucuram sa fim alaturi de partenerii nostri de la Maguay ori de cate ori organizeaza evenimente si seminarii tehnice pentru educarea pietei de IT din Romania. De 10 ani participam la „No Time for Downtime”, iar in ultimii ani am facut impreuna si seminarii nisate pe securitatea infrastructurilor IT, Maguay Labs. Am observat, in tot acest timp, cum in randul participantilor subiectul securitate a devenit unul de top, interesul pentru solutiile avansate Fortinet crescand de la an la an, motiv pentru care am si venit mereu, in intampinarea lor, cu toate solutiile necesare pentru securizarea infrastructurii IT. Iar acum, in pandemie, aceasta s-a extins in afara birourilor, munca remote devenind ceva normal.”  a declarat Adrian Danciu, Senior Regional Director, South Eastern Europe Fortinet.

 

„Vrem sa multumim partenerilor de la  Maguay, una din firmele de traditie din IT-ul romanesc, pentru evenimentul organizat. Pentru HPE a fost prima participare in aceasta formula si dorim sa ne exprimam dorinta de a lucra impreuna si in cadrul evenimentelor viitoare.

HPE a prezentat, in plen, solutiile hiperconvergente Simplivity care au scopul de a raspunde rapid si simplu cerintelor de VDI, workload-uri de virtualizare sau consolidare a aplicatiilor, „no time for downtime”, iar la standul HPE solutiile Wi-Fi Aruba au starnit mult interes, precum si demonstratia de Infosight – platforma de management a performantei si disponibilitatii serverelor si storage-urilor HPE, bazata pe inteligenta artificiala, prin care pot fi prevenite si preintampinate probleme ale infrastructurii hardware.” a declarat Radu Opris, Managing Director, HPE.

 

„Multumim echipei Maguay pentru invitatie si organizare, multumim participantilor pentru prezenta si implicare. Evenimentul „No Time for Downtime” a fost foarte apreciat, mai ales acum cand observam o reticenta vis-a-vis de scenariile 100% online. Ne bucuram ca am avut ocazia sa impartasim viziunea VMware: any app on any cloud on any device. Strategia ultimilor ani a facut ca VMware sa construiasca si sa lanseze o multitudine de solutii capabile sa raspunda nevoilor diversificate ale clientilor nostri: multicloud, networking and security, digital workspace, business continuity, modern applications. 

Ne bucuram ca am putut aduce valoare si evenimentului din acest an si ca ne integram nativ in conceptul „No Time for Downtime” a declarat Marius Bobe, Senior Partner Business Manager, VMware.

 

Evenimentul a fost structurat in 2 sectiuni, una de prezentari (cele 10 prezentari pot fi descarcate aici) si una de showcase. 

 

In deschidere, Eduard Pughin a prezentat noutatile Maguay in calitate de Intel Titanium Partner, orientarea Maguay catre parteneriate cu cei mai importanti generatori de tehnologie la nivel mondial in avantajul beneficiarilor sai, precum si asumarea rolului de integrator de sistem de prim rang al companiei, in efortul general de digitalizare reala a societatii romanesti. 

Oracle, prin Ciprian Pustianu, a prezentat arhitectura de disponibilitate maxima Oracle MAA. Fortinet a continuat cu prezentarea noii abordari in domeniul comunicatiilor securizate, ZTNA (Zero Trust Network Access). Dupa pauza, Microsoft a prezentat Azure Stack Hub -  o extensie Azure care ofera posibilitatea rularii aplicatiilor intr-un mediu on-premise, facilitand integrarea Azure cu datacenterul propriu. A urmat prezentarea despre evitarea si prevenirea breselor de securitate, tinuta de specialistul Bitdefender, dupa care Pure Storage si Toshiba au trecut la capitolul enterprise storage. In cea de-a treia sesiune de prezentari, VMware a oferit o scurta perspectiva asupra multiplelor integrari si interconectari de device-uri, facilitate de solutiile sale deja disponibile. A urmat prezentarea HPE si apoi Aruba (of HPE), cu prezentarea portofoliului sau de switch-uri si solutii Wi-Fi.

In cadrul showcase-ului au mai fost expuse si prezentate de la solutii hardware Maguay (servere, storage, statii de lucru profesionale, PC-uri desktop si laptop) pana la clustere HCI, bazate pe diverse tehnologii si solutiile partenerilor Maguay.

 

Lista completa a solutiilor expuse in showcase, prezentarile si galeria foto pot fi vizionate pe site-ul evenimentului, http://ntfd.ro/ro/editii-precedente/2021