Maguay a organizat cea de-a 17-a editie a evenimentului anual No Time for Downtime

publicat pe 03.10.2019 Printeaza

Maguay a organizat pe 26 septembrie 2019 cea de-a 17-a editie a celui mai important eveniment dedicat echipamentelor si infrastructurii critice pentru siguranta organizatiilor, „No Time for Downtime”.

Cea de-a 17-a editie No Time for Downtime a avut ca particularitate prezenta solutiilor pentru High Performance Computing si Artificial Inteligence. Conform traditiei, Maguay ofera aceste solutii in mod autorizat, ca partener Intel Technology Provider Platinum cu specializarea Intel HPC Specialist, dar si in calitate de NVIDIA Prefered Partner pentru solutii TESLA.
La eveniment au fost prezenti partenerii Maguay: Intel, Oracle, Fortinet, Western Digital, Kingston, Toshiba, Veritas, Gemalto, iTrack, Phoenix IT si Magurele Science Park.

Editia din acest an a reunit peste 260 participanti, specialisti si manageri IT, dar si manageri de nivel inalt, CTO si CEO, interesati de noutatile tehnologice prezentate in cadrul showcase-ului, direct de producatorii acestora.


„Cea de-a 17-a editie a evenimentului nostru anual No Time for Downtime a ilustrat consecventa noastra in evidentierea celor mai noi tehnologii si solutii din domeniul data center-elor, dar si din alte domenii de avangarda. Ne-am dorit ca participantii sa inteleaga ca viitorul este acum, ei având posibilitatea de a asista la prezentarea live a unor solutii despre care intuim ca depasesc capacitatile fiintei umane, bazate pe Inteligenta Artificiala, cu a sa Invatare Aprofundata (Deep Learning).” a declarat Eduard Pughin, Director General, Maguay Computers.


„Suntem alaturi de Maguay de la prima editie a evenimentului No Time for Downtime, ajuns acum la cea de-a XVII-a. In cei 17 ani de NTFD am prezentat impreuna cele mai noi trenduri si tehnologii pentru infrastructura critica, adesea in premiera pentru piata din România, tehnologii si trenduri pe care in anii urmatori le-am implementat impreuna in proiecte de succes, de care suntem mândri. Ca o incununare a eforturilor sustinute in toti acesti ani, Maguay a devenit prima companie româneasca care a obtinut certificarea Intel HPC Specialist si a ajuns si furnizor CERN, livrând sute de servere bazate pe tehnologie Intel catre unul dintre cele mai mari centre de cercetare in fizica nucleara din lume.” a declarat Barbara Barusova Maliszewska, EMEA Inside Sales CEE / CIS Key Account Manager DCG, Intel.


„Inteligenta artificiala, invatarea automata si invatarea aprofundata nu mai sunt demult trenduri - vorbim deja de solutii IT de business precum cele prezentate si de Oracle in cadrul evenimentului No Time for Downtime, care pun in slujba organizatiilor solutii ce automatizeaza procesele de business, le imbunatatesc, eficientizeaza forta de munca umana, elimina riscurile si reduc si costurile. Maguay dezvolta pe platforme Oracle proiecte inovatoare care aduc tehnologia si portofoliul de solutii Oracle alaturi de flexibilitatea si experienta echipei Maguay. No Time for Downtime este intotdeauna ca un preview pentru proiectele viitoare pe care le vizam impreuna, ca parteneri.” a declarat Eduard Pughin, Director General, Maguay Computers.


 „Am fost prezenti pentru a opta oara la NTFD, unde am prezentat cele mai recente solutii pe care le implementam impreuna cu Maguay, partenerul nostru Fortinet Platinum. Am sesizat cu bucurie ca interesul participantilor pentru solutiile noastre a cunoscut o crestere semnificativa - fiind „nevoiti” sa organizam dupa NTFD si seminarii de tip Maguay Labs, in care am prezentat si prezentam, unui public mai restrâns, solutii tehnice descrise mult mai in detaliu, in sesiuni hands-on. Felicitari Maguay, pentru un eveniment de succes si pentru efortul constant de a educa piata de IT din Romania!” a declarat Adrian Danciu, Senior Regional Director, South Eastern Europe Fortinet.


Evenimentul a fost structurat, ca in fiecare an, in 2 sectiuni: una de prezentari si una de showcase, sustinute de catre specialistii Maguay si ai partenerilor sai.
In cadrul sesiunii de prezentari, Maguay impreuna cu Intel au prezentat solutiile Data Center si au trecut in revista produsele actuale ale companiei, regasite si-n cadrul showcase-ului.
Fortinet a prezentat FortiSIEM, solutia multivendor de gestionare a incidentelor si evenimentelor de securitate ce aduce laolalta totul: vizibilitate, corelare, raspuns automat si remediere intr-o singura solutie scalabila.
Prezentarea Oracle a fost despre Oracle Cloud Gen 2 si infrastructura autonoma, pentru reducerea costurilor si a interactiunii umane – ceea ce elimina complet riscurile de securitate asociate cu aceasta.  De asemenea, a fost prezentat si Oracle Autonomous Linux, primul sistem de operare autonom.
Veritas a tinut o prezentare a portofoliului de solutii enterprise ale companiei, la stand prezentând si solutia APTARE IT Analytics™.
Toshiba a avut o comparatie de performanta single storage SSD si HDD, urmata de diferite configuratii RAID, facuta remote pe echipamentele din data center-ul „e-shelter”, din Frankfurt, Germania.
Western Digital a vorbit despre schmbarile de pe piata de sisteme de stocare flash si cum aceasta migreaza catre NVMe.
In incheiere, Phoenix IT a prezentat solutia dezvoltata de ei pentru managementul distribuit al cazurilor, Asigno.


In cadrul showcase –ului au fost prezentate:
• O varietate de solutii de stocare de tip SDS (software defined storage) Maguay eXpertStor si PowerStor, bazate pe Open-E JovianDSS, CEPH, etc.
• Storage Maguay de ultima generatie, bazat pe tehnologie Nexenta;
• Serverele Maguay eXpertServer bazate pe cele mai noi platforme si procesoare Intel Xeon Scalable Gold si Platinum;
• Echipamente si solutii dedicate pentru High Performance Computing, AI si Deep Learning;
• Cluster HPC Maguay bazat pe tehnologie OpenHPC;
• Solutie Maguay de supraveghere video bazata pe tehnologie Milestone, cu componente de inteligenta artificiala (AI) si invatare aprofundata (Deep Learning);
• Demo-uri Oracle Anki Car - analiza datelor si gestiunea unei actiuni de interventie rapida in caz de urgenta, utilizând drone;
• Demo Oracle Chatbot - exemplu practic de utilizare a tehnologiei de Digital Assistant;
• Solutii de stocare enterprise de la Western Digital;
• O gama larga de solutii de securitate Fortinet si FG-100F, singurul produs cu accelerator SD WAN;
• Asigno - Solutie Phoenix IT integrata, pentru managementul distribuit al cazurilor;
• iTrack - solutia avansata de management si monitorizare prin GPS a flotei auto si solutia de optimizare a rutelor de distributie, iTrack Logistics;
• Solutii de securitate digitala Gemalto;
• Gama completa de sisteme de calcul Maguay, de la portabile pâna la statiile grafice si supercalculatoare racite cu lichid, pentru mediul de cercetare.

Prezentarile din cadrul NTFD 2019, dar si galeria foto pot fi vizionate pe site-ul evenimentului, http://ntfd.ro/ro/editii-precedente/2019.