Energy Star

Energy Star

Programul EU ENERGY STAR® , bazat pe un parteneriat stabilit intre Guvernul SUA si Uniunea Europeana, aprobat de Consiliul Europei, coordoneaza activitatea de etichetare voluntara a echipamentelor IT din punct de vedere al eficientei energetice. Managementul programului este asigurat de catre Comisia Europeana, Directoratul General pentru Energie si Transport si este consiliat de catre Statele Membre, experti ai partilor intereasate membri in Consiliul Comisiei Europene ENERGY STAR®  (ECESB).

ENERGY STAR®  are rolul de a incuraja producerea, comercializarea si utilizarea produselor eficiente din punct de vedere energetic. Eficienta energetica – furnizarea de performante asemanatoare (sau mai bune) cu un consum redus de energie – ajuta la protectia mediului inconjurator. Prin programul  ENERGY STAR®  se stabilesc liniile directoare referitoare la eficienta energetica. Mai multe informatii gasiti la adresa: http://www.eu-energystar.org.
 

BENEFICII OFERITE DE PRODUSE CALIFICATE  EU ENERGY STAR®

Utilizarea specificatiilor implementate de acest program pentru realizarea de produse eficiente din punct de vedere energetic, determina scaderea costurilor energetice pentru consumatorii finali. Astfel, sunt stabilite consumuri maxime cuprinse intre 40kwh si 88,5Kwh pentru notebook in cele trei situatii: off, sleep si idle. Pentru aceste tipuri de produse sunt luate in calcul: CPU, numar de core-uri, precum si alte componente hardware, inclusiv placi grafice. In cazul desktop-urilor, s-au stabilit consumuri maxime cuprinse intre 148 kwh si 234 kwh. 

Consumand mai putina energie, utilizatorii vor reduce emisiile de gaze care contribuie la crearea efectului de sera, ceea ce va conduce la imbunatatirea calitatii aerului si protejarea plantelor.Produsele care indeplinesc cerintele ENERGY STAR®   sunt identificate prin eticheta „Energy Star”, atasata in loc vizibil.

“Economiseste energie si salvezi bani”

 
 
EFICIENTA ENERGETICA CU PRODUSE MAGUAY
 
MAGUAY, in calitate de partener EU ENERGY STAR, este responsabil pentru educarea consumatorilor in ceea ce priveste crearea si utilizare echipamentelor IT eficiente din punct de vedere energetic. Utilizand produse MAGUAY, aveti posibilitatea sa reduceti costurile de utilizare a echipamentelor IT si in acelasi timp sa diminuati impactul negativ al organizatiei dv. fata de mediul inconjurator. Noi am gasit solutii de reducere a consumului energetic al produselor, folosind surse de alimentare eficiente din punct de vedere energetic, componente care au nevoie de puteri mai mici si produse software care permit managementul consumului energetic al componentelor in conformitate cu modul lor de functionare.
 
MAGUAY considera ca protectia mediului este o componenta importanta a oricarei activitati de bussiness. Pe baza experientei nosatre si utilizand tehnologii moderene, contribuim la promovarea dezvoltarii durabile.

Consumul de energie de care au nevoie produsele pe perioada functionarii este un factor care contribuie la crearea efectului de sera. Iata de ce unul dintre scopurile noastre este de a crea produse cat mai eficiente din punct de vedere energetic. Consumul redus de energie diminueaza costurile, dar in acelasi timp atenueaza impactul asupra mediului.